Beaucarnea kopen: de makkelijke kamerplant

Bent u op zoek naar een mooie en makkelijke kamerplant die een leuke bijdrage levert aan de inrichting van uw woning? Dan is een beaucarnea kopen een uitermate goed idee. Het is vandaag de dag steeds populairder om een of meerdere planten in huis te hebben. Steeds meer hebben mensen behoefte aan groen in en om het huis en mede door de mogelijkheid om online prachtige planten te bestellen en te laten bezorgen heeft de consument steeds meer de beschikking over een zeer brede keuze aan de meest prachtige en exotische kamerplanten. Een beaucarnea kopen is een goede keuze binnen deze ruime variatie, aangezien een beaucarnea een mooie, gezellige maar ook zeker onderhoudsvriendelijke kamerplant is. Overweegt u dus het kopen van een kamerplant en wilt u zodoende meer weten over de beaucarnea en de grote voordelen van deze prachtige plant? We vertellen u graag meer over deze leuke plant in dit artikel. 

De olifantspoot

Wellicht wilt u wel een beaucarnea kopen maar vindt u de naam van deze leuke exoitsche kamerplant een beetje lastig om uit te spreken. Vervelende natuurlijk als u bij het tuincentrum staat en aan de medewerker van de winkel niet duidelijk kunt maken welke plant u precies zoekt! Gelukkig is daar een oplossing voor. De beaucarnea staat namelijk ook wel bekend als de olifantspoot. En dat is een stuk makkelijker te onthouden! Voor wie zich afvraagt waarom de beaucarnea eigenlijk ook wel door het leven gaat als de zogenaamde olifantspoot, die hoeft slechts een blik op deze plant te werpen. De stam van deze kamerplant, die eigenlijk wel veel weg heeft van een kleine boom, lijkt namelijk sprekend op de poot van een olifant. De bast van de stam lijkt op de huid van een olifant en de stam heeft een verdikking aan de onderkant. Hierdoor lijkt de plant dus sprekend op de poot van een olifant. Gaat u dus een beaucarnea kopen? Onthoudt dan dat u deze plant ook kunt vinden onder de naam olifantspoot. 

Beaucarnea kopen en verzorgen

Een beaucarnea kopen kunt u doen bij het tuincentrum of bij een bloemist met een meer uitgebreid assortiment in planten voor het gebruik binnenshuis. Het is tegenwoordig echter ook zeer goed mogelijk om de beaucarnea en andere leuke kamerplanten bij een bloemen webshop te kopen. Het grote voordeel van het online kopen van dergelijke planten is dat u een ruime keuze heeft in het assortiment aan beschikbare planten. Veel mensen vinden het immers leuk om een aantal verschillende exotische planten in hun woonkamer of slaapkamer te hebben staan, die je niet overal tegenkomt. Een beaucarnea kopen is naast dat het een populaire keuze is omdat het een leuke plant betreft, ook een populaire optie onder de kamerplanten omdat deze plant een zeer gemakkelijke huisgenoot is. Daarmee bedoelen we natuurlijk dat u de beaucarnea niet al te vaak water hoeft te geven. De plant slaat het water namelijk op in de stam, waardoor hij nog lang toegang heeft tot zijn eigen voorraad aan drinkwater. Al met al is de beaucarnea dus een zeer leuke en makkelijke toevoeging voor uw huishouden.