Creëer een tijdloze look met staal in je interieur

Staal wordt al eeuwen gebruikt voor verschillende doeleinden. Het is namelijk ontzettend sterk en stevig, maar geeft ook de mogelijkheid om in allerlei vormen gemaakt te worden.

Denk maar eens aan grote stalen brug of aan de sierlijke balustrade in bijvoorbeeld een museum. We zijn zó gek geworden op staal, dat we het ook steeds meer in ons interieur gebruiken. Benieuwd wat je er zo al mee kan? Laat je dan inspireren en ontdek de schoonheid van een stalen interieur.

Stalen trappen en balustrades

Het gebruiken van staal in de trap of de balustrade geeft het ontwerp een eye-catching effect. Je kunt ook goed variëren in verschillende stijlen van interieur design. Zo kun je met staal perfect een industriële look creëren in je woning. Kies voor stalen treden als je echt van bold en stoer houdt. Houd je meer van strak en tijdloos? Kies dan bijvoorbeeld voor houten treden met een verfijnde stalen balustrade. Je kunt deze uiteenlopende stijlen creëren met staal, omdat het zo goed samengaat met andere materialen. Niet alleen met hout, maar ook met bijvoorbeeld glas of natuursteen.

Stalen meubelen

Staal gaat ook zeer goed samen met meubelen, zoals: tafels, stoelen en banken. Denk maar eens aan een groot houten tafelblad met stoere stalen poten of zachte lederen stoelen met stalen voetjes. Ook hier kun je goed inspelen op verschillende stijlen van interieur design. Daarbij is staal ook makkelijk te combineren met de kleuren van je interieur, omdat staal zelf grijs, zwart of wit is. Om balans te creëren in je interieur, zodat het niet een te koude look gaat krijgen, moet je zachtheid aanbrengen. Dit doe je door middel van sierkussen, plaids, planten of vloerkleden in huis te brengen.

Zoals je gelezen hebt, zijn er voor het hebben van staal in je interieur een heleboel mogelijkheden. Het hoeft niet perse een moderne look te hebben, je kunt het ook klassiek maken door met materialen te variëren en balans aan te brengen in de rest van de woning.