Dakleer vervangen

Is jouw bitumen dakleer in slechte staat? Laat je dakleer vervangen: dit voorkomt beschadigingen aan je dakconstructie en bespaart je hoge herstelkosten. Je weet dat je dakleer aan vervanging toe is wanneer je regelmatig lekkages hebt of wanneer het leer z’n uiterlijke levensduur heeft bereikt. Op zoek naar een dakdekker?

Voordelen van dakleer vervangen

Dakleer is goedkoop in aanschaf en daardoor al jarenlang een populair materiaal. Het heeft een relatief korte levensduur, en is daarom vooral op de korte termijn een goede optie. Bijvoorbeeld als je binnenkort wilt verhuizen of gaan verbouwen.

De voordelen van dakleer op een rijtje:

  • Het is goedkoop in aanschaf.
  • Dakleer is eenvoudig en snel aan te brengen.
  • Het is 100% recyclebaar.
  • Keuze uit verschillende kleuren en afwerkingen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Wanneer je toe bent aan nieuw dakleer heb je in principe twee verschillende opties:

  • Dakleer over oude dakbedekking: dit houdt in dat de vakman de nieuwe laag aanbrengt over de oude laag. Het voordeel is dat het sneller te plaatsen is, en daardoor goedkoper is. Het is wel belangrijk dat de oude laag van goede kwaliteit is en er geen lekkages of andere beschadigingen zijn.
  • Oude dakbedekking verwijderen: dit kost iets meer tijd en is daarom iets duurder. Het voordeel hiervan is dat het geschikt is voor ieder type dak. Reparaties zijn bovendien makkelijker uit te voeren.

Wat kost dakleer vervangen?

De kosten beginnen vanaf €45,- per m². Dat is in ieder geval zo wanneer je kiest om het nieuwe dakleer over de oude dakbedekking te plaatsen. Dit is natuurlijk alleen een optie wanneer het oude dakleer ook in goede staat is.

Kies je ervoor om de oude dakbedekking eerst te laten verwijderen? Houd dan rekening met gemiddelde prijzen rond de €75,- per m².

Dakleer vervangen: kosten 2022

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Dakleer over oude dakbedekking €45,- per m²
Oude dakbedekking verwijderen en nieuw dakleer plaatsen €75,- per m²

 

Dakleer vervangen: werkwijze

Het vervangen van dakleer laat je het beste toe aan een ervaren dakdekker, om te voorkomen dat er onnodig beschadigingen ontstaan aan je dakconstructie of nieuwe dakleer.

Hieronder staat het stappenplan omschreven:

  1. De onderlaag: dakdekker brengt een onderlaag aan om het dak helemaal waterdicht te maken.
  2. Daktrimmen: daarna plaatst de vakman de daktrimmen, die zorgen voor een mooie afwerking.
  3. De bovenlaag: nu legt de dakdekker het dakleer op het dak. Dit gebeurt in dezelfde richting als het onderdak.
  4. Dakleer over de daktrimmen: de dakdekker brengt het dakleer ook netjes over de daktrimmen heen voor een mooie afwerking.

Wil je meer weten over dakwerken? Neem dan eens een kijkje in deze handige gids. Hier vind je meer informatie over dakdekkers, dakwerkzaamheden, dakbedekking en alle kosten.