De 4 mooiste gebouwen in Amsterdam

Amsterdam is een mooie stad waarin je veel kunt beleven. Het is geen wonder dat er jaarlijks zo veel toeristen een kijkje komen nemen in onze hoofdstad, maar er zijn vast een hoop dingen die jij ook nog niet hebt gezien. Wij vertellen je wat de vier mooiste gebouwen in Amsterdam zijn. Hierna wil je vast een kijkje nemen in de stad.

Centraal station

Het begint al bij aankomst met de trein. Je valt met je neus in de boter als je door het centraal station van Amsterdam loopt. Eind negentiende eeuw is het station gebouwd. Dit ging met horten en stoten aangezien veel mensen tegen de bouw waren. Vroeger werd er veel handelgedreven via het water en door de komst van het station moest er een groot stuk van het water afgesloten worden voor het station. Uiteindelijk is het station er toch gekomen en daar mogen we blij mee zijn. De versieringen op de muren zijn prachtig en we raden iedereen aan er eens een kijkje te nemen.

Paleis op de Dam

Hier moet je echt een keer zijn geweest. Dit paleis speelt een grote rol in de Nederlandse cultuur en politiek. Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt voor bijvoorbeeld staatsbezoeken. Als het paleis niet voor een officieel ontvangst in gebruik is, is het zoveel mogelijk open voor bezoekers. Het paleis is in de Gouden Eeuw gebouwd en dat kun je duidelijk zien aan het koninklijke uiterlijk. Je loopt door de hallen met marmeren vloeren, in het licht van imposante kroonluchters terwijl je kijkt naar grote schilderijen van de leden van het koninklijk huis. Heel indrukwekkend en echt de moeite waard.

Anne Frankhuis

Het is niet voor niets dat toeristen vanuit de hele wereld naar Amsterdam komen om het Anne Frankhuis te bekijken. Anne Frank heeft een grote rol gespeeld in het bewaren van een belangrijk deel uit de geschiedenis. Op deze manier kunnen mensen met eigen ogen zien waar zij ondergedoken zat, en iets leren van de gebeurtenissen die tijdens de tweede wereldoorlog plaats hebben gevonden. Wel adviseren wij om buiten de vakanties om, op een doordeweekse dag eens langs te gaan omdat het een drukbezochte, toeristische trekpleister is.

Concertgebouw

Het concertgebouw is een gebouw dat in 1888 zijn deuren heeft geopend en nog steeds intensief gebruikt wordt voor concerten en beurzen en talloze andere activiteiten. Inmiddels is het zelfs officieel Het Koninklijk Concertgebouw, omdat het al zo lang bestaat. Best leuk dus om eens een bezoekje te brengen aan dit gebouw. Elke zondagochtend is er een concert waarna je een kijkje achter de schermen mag nemen.

Verhuizen naar Amsterdam

Misschien ben je slechts van plan om een dagje naar Amsterdam te gaan, maar het kan ook zijn dat je even gaat oriënteren voordat je er gaat wonen. Als je gaat verhuizen naar Amsterdam kun je het beste een verhuisbedrijf uit Amsterdam inhuren omdat zij precies weten wat er allemaal nodig is om in onze drukke hoofdstad te verhuizen. Zo is het voor een hooggelegen woning vaak nodig om een verhuislift mee te nemen. Een verhuisbedrijf regelt dit allemaal voor je, zodat jij zo snel mogelijk van de mooie stad kunt genieten.