De zomer komt eraan, hoe een terras aan te leggen?

Het begint natuurlijk weer lekkerder weer te worden in Nederland en waar kunt u daar nou het beste van genieten? Natuurlijk! Op uw gloednieuw terras in de achtertuin. Heeft u die nog niet? Dan is het de hoogste tijd om daar is goed over na te gaan denken. In dit artikel leg ik u uit hoe u een terras het beste kan aanleggen en geef ik daar nog wat tips voor. Lees gerust lekker verder als u ook zo’n prachtig terras in uw tuin wilt hebben.

Terras aanleggen

Als u zelf een terras wil aanleggen dan moet u bepaalde stappen doorlopen om dit goed en succesvol uit te voeren. Wij adviseren u wel om een tuinman in te huren die dit voor u kan doen, omdat de kans op slagen dan een stuk hoger ligt, tenzij u natuurlijk zelf superhandig bent!

Er zijn verschillende stappen die moeten worden ondernomen als je zelf het wilt aanleggen. Om te beginnen moet u uw tuin meten, lengte en breedte maten. Op het moment dat u dat heeft gedaan, maakt u een plattegrond waarin u de tuin tekent op schaal en tekent u daar het terras ook in. De volgende stap is het uitzetten van het nieuwe terras doormiddel van houten latjes.

Als de voorbereiding voltrokken is, begint u met het uitgraven met het deel wat u als terras gaat maken. Doe dit zo’n 15 – 25 centimeter. Als dit uitgegraven is, gaat u dit vullen met een korrelmix en daarna zand erop. De korrelmix doet u om onkruid te voorkomen op uw terras. Als dit gebeurd is gaat u het egaal strijken en het aandrukken. U gaat daarna de hoekpuntjes markeren en daar een lijntje uitzetten om daar de tegels aankan lijnen. Maak dan de tegels klaar om gelegd te kunnen worden. Als u dan alle tegels heeft neergelegd en aangeklopt met een hamer, alles waterpas ligt gaat u met nieuw zand er overheen om alle gleufjes te dichten. Veeg dit goed aan en laat ook nog even een leeg erop liggen.

Hovenier Haarlem

Woont u in Haarlem, wilt u een terras maar kunt het zelf niet? Een tuinman of hovenier kan dit voor u doen. Hij kan alle werkzaamheden uitvoeren en dit ook goed doen. De kosten verschillen natuurlijk per tuinman en hovenier verschilt natuurlijk. Bekijk goed welke tuinman voor u kunt betekenen en wie uw wensen het beste kan vervullen. De kosten voor een 12 vierkante meter terras, met alle materialen en een hovenier die het voor u zal gaan aanleggen zijn ongeveer €700,- euro. Natuurlijk zouden de kosten aanzienlijk lager liggen op het moment dat u alle werkzaamheden zelf uit voert. Dit kost u alleen dan wel tijd en is de mogelijkheid op het niet slagen groter.

Bent u op zoek naar een geschikte tuinman? Wij kunnen u daarbij helpen. Bekijk de mogelijkheden op onze website of neem contact op.