Drie tips om de beste babykamer te ontwerpen

Als je een nieuw gezinslid verwelkomt, moet je veel beslissingen maken. Dat kan een lastige taak zijn. Een van de zaken waar je goed over na moet denken is de inrichting van de babykamer – als je een leuke, rustgevende en vrolijke kamer inricht, is dat niet alleen fijn voor de baby maar ook voor jou zelf. Daarom lees je in dit artikel drie belangrijke tips waar je op kunt letten om de babykamer zo leuk mogelijk in te richten.

  1. Kies de juiste wieg

Het ledikant dat je uitkiest voor je kindje is verreweg het meest belangrijke meubelstuk in de kamer. Hier wil je dan ook niet op bezuinigen: het is echt de moeite waard om een goed ledikant te kopen. Vergeet immers niet dat je baby hier waarschijnlijk drie jaar lang in zal slapen! Let daarom goed op dat de kribbe die je uitkiest voldoet aan de veiligheidseisen. Je wil je kindje met een gerust hart alleen kunnen laten. Qua stijl kun je natuurlijk het beste een wieg kiezen die past bij je persoonlijke stijl en die aansluit bij de rest van de kamer.

De locatie van de wieg is overigens ook belangrijk. Vlak naast het raam of naast de verwarming is niet handig; kies daarom een rustige plek uit, waar je baby lekker kan slapen.

  1. Een fijne commode voor je kindje

Met een baby komen helaas ook de vieze luiers. Om te taak van het verschonen zo fijn mogelijk te maken, is het handig om een goede commode uit te zoeken. Daarbij moet je vooral op twee zaken letten. Ten eerste moet de commode genoeg ruimte bieden om je kind op te leggen en te verschonen. Ten tweede is het fijn als het meubelstuk genoeg ruimte biedt om alle spullen in kwijt te kunnen die je nodig hebt.

Kinderkamer met kast, commode en ledikant in het wit

Sommige commodes bieden de mogelijkheid om speeltjes op te hangen, waar je baby zich mee kan vermaken. Dit soort extraatjes geven een vrolijke sfeer en zorgen voor afleiding, terwijl jij bezig bent met verschonen. Wel zo handig!

  1. Nooit genoeg opslagruimte

Bij het inrichten van de mooiste babykamers mogelijk is het misschien niet het eerste waar je aan denkt – maar opslagruimte is absoluut essentieel. In de drie jaar dat je kindje in deze kamer woont, heeft hij of zij heel veel spullen nodig. Speelgoed, luiers, boeken en kleren: het moet allemaal ergens blijven. Het is dan ook slim om meteen na te denken over manieren om voldoende opslagruimte te realiseren in de babykamer. Door meteen genoeg kasten, kisten en planken te regelen, heb je hier geen omkijken meer naar en kan je de kamer altijd netjes en schoon houden.