Duurzaam met HR glas

Door over te stappen op HR glas kun je tot wel € 1.300,- euro besparen op je jaarlijkse energiekosten! Het soort glas dat je in je ramen hebt is van grote invloed op het warmteverlies in je woning. Verhoog de duurzaamheid van je woning en stap over op HR glas!

Wat voor glas heb je nu?

Weet je niet zeker wat voor glas je nu in je woning hebt? Hiervoor kun je de volgende documenten nakijken:

  • Een aan- of verkoopbrochure van je huis;
  • Een bouwkundig rapport of taxatierapport;
  • In de factuur van een verbouwing waarin duidelijk staat welk glas in je ramen is geplaatst.

Ben je niet in het bezit van deze documenten? Je kunt ook makkelijk je glas zelf controleren. Enkel glas bestaat uit één glasplaat en is makkelijk te herkennen. Dubbel glas heeft een aluminium strip tussen twee glasplaten. Zie je op de aluminium strip de letters HR staan, dan ben je in het bezit van HR glas!

Heb je enkel of dubbel glas en wil je meer lezen over de duurzaamheid van je woning verhogen met HR glas? Je leest er meer over op https://glashandelgids.nl/isolatieglas/ .

Verschillende soorten glas

Enkel glas is de meest basis en slecht geïsoleerde optie. In de meeste woningen in Nederland is oud dubbelglas toegepast. Dubbelglas laat nog altijd relatief veel warmte door. Ee belangrijk verschil tussen dubbelglas en HR glas is dat de spouw bij dubbel glas gevuld is me lucht, terwijl deze bij HR glas gevuld is met edelgassen zoals argon. HR glas kun je kennen aan de verschillende plusjes achter HR. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolatiewaarde van het glas is.

Waarom overstappen op HR glas?

Naast dat je flink kan besparen op de energiekosten door HR glas te laten plaatsen in je woning, verhoog je met deze slimme overstap ook je wooncomfort. Door beter geïsoleerd glas te plaatsen heb je geen last meer van kou dicht bij het raam of een tochtstroom in je woning.