Elektriciens lossen uw problemen graag op

Er kan veel fout gaan op het gebied van elektra in huis! Voor het schrijven van dit artikel spraken we met Volton in Hoorn. Deze partij heeft veel ervaring in het verhelpen van problemen bij elektrawerkzaamheden. U kunt denken aan een stroomstoring in huis, een kortsluiting rond de elektriciteitskabels, enzovoorts. Ook een overbelasting van groepen in de meterkast komt regelmatig voor. Een dergelijke overbelasting is het gevolg van een te groot aantal elektrische apparaten, die op eenzelfde groep zijn aangesloten. Het is raadzaam om in zo’n geval een extra groep toe te voegen, welke nieuwe stroomstoringen voorkomt. Een elektricien kan u er meer over vertellen!

Kortsluitingen en stroomstoringen in huis

Niet alleen ontstaat een stroomstoring als gevolg van een overbelasting van groepen in de meterkast. Ook een kortsluiting zal een stroomstoring tot gevolg hebben. Om brand in huis te voorkomen springt de stop direct uit de meterkast, als er een kortsluiting optreedt. Het vervangen van de kapotte stop zal niet voldoende zijn om de stroomvoorziening te herstellen. Mogelijk is er sprake van twee kabels die met elkaar versmolten zijn. In zo’n geval moeten de kabels vervangen worden om het euvel te kunnen verhelpen. Zelf dergelijke problemen oplossen blijkt vaak erg lastig te zijn.

Spoedservice van een elektricien in uw buurt

Het kan voorkomen dat u op de late avond of in het weekend met een kortsluiting te maken krijgt. In zo’n geval wilt u zo snel mogelijk geholpen worden, om de stroomvoorziening in huis te kunnen herstellen. Het is om die reden raadzaam om naar een elektricien met een spoedservice te zoeken. Zo’n spoedservice is normaliter 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Een fijne gedachte, als u al enige tijd zonder stroom in huis zit! Biedt uw vaste elektricien een dergelijke service aan?