Geniet elk seizoen van jouw tuin

Om het hele jaar te kunnen genieten van jouw tuin is het belangrijk dat deze goed onderhouden wordt. Je kunt er uiteraard voor kiezen om dit zelf te doen, maar je zou dit ook kunnen uitbesteden aan specialisten in tuinonderhoud. Mensen die gespecialiseerd zijn in het onderhouden van tuinen worden hoveniers genoemd. Hoveniers kunnen jou ontzorgen van alle werkzaamheden in de tuin. Zo wordt mijn eigen tuin ook ieder seizoen onderhouden door hoveniers uit Almelo. Zo kan ik elk seizoen genieten van mijn tuin. De reden dat de hoveniers elk seizoen komen om mijn tuin te onderhouden is, omdat elk seizoen vraagt om een ander soort onderhoud. Dit is uiteraard niet zo gek, omdat elk seizoen andere weersomstandigheden heeft. Het wordt daarom ook aangeraden om je tuin in ieder geval vier keer per jaar te onderhouden.

Zoals gezegd heeft elk seizoen een ander soort onderhoud nodig. In dit blog bespreken we per seizoen wat er moet gebeuren aan onderhoud.

Onderhoud in het voorjaar

In het voorjaar is het weer vaak wisselvallig. De ene keer is het langdurig droog, maar het kan ook erg regenachtig zijn. Daarnaast is er ook veel verschil betreft de temperaturen. Dit maakt de onderhoud in het voorjaar erg belangrijk. Je wilt dit namelijk het liefst afstemmen op de weersomstandigheden. Bij een voorjaarsonderhoud komen vaak de volgende werkzaamheden aan bod: snoeien, voorjaarsbemesting, verticuteren- en zaaien van het gazon.

Onderhoud in de zomer

De zomer in Nederland brengt vaak hitte en droogte met zich mee. Vooral juni en augustus hebben dit geval. Juli is meestal toch wat natter en valt er zo nu en dan wat regen. Om de tuin de zomermaanden goed te onderhouden zal je moeten grasmaaien, snoeien, bemesten en onkruid moeten verwijderen.

Onderhoud in het najaar

In het najaar hebben we in Nederland vaak last van regen. De oorzaak hiervan? Lagedrukgebieden. Dit veroorzaakt niet alleen regen, maar ook een harde wind. Het beste wat je tuin kan doen is bladruimen, snoeien, grasmaaien en bemesten.

Onderhoud in de winter

De milde winters in Nederland kunnen erg koud worden. Uiteraard niet het beste voor sommige planten. Zorg daarom dat je winter-snoeit en je eventuele fruitbomen onderhoudt. Zorg daarnaast voor een goede bodemstructuur en ruim sneeuw en losliggende bladeren op.

Je tuin zelf onderhouden

De bovenstaande onderhoudsbeurten zijn makkelijk gezegd dan gedaan. Er gaat veel tijd in op en het kan voor sommigen nog wel eens lastig zijn. Je kan dit werk daarom beter overlaten aan hoveniers. Voor wie toch groene vingers heeft kan het zichzelf makkelijker maken door verschillende tuinmachines te gebruiken. Mocht je bijvoorbeeld een groot grasveld hebben en vind je grasmaaien maar een saaie taak? Denk er dan eens over na om de Ambrogio robotmaaier aan te schaffen. Een geheel automatische grasmaaien die jouw gazon zonder problemen maait. Zo kun jij lekker rustig aan of andere dingen doen!