Made in Italy

Merken zoals Stone Island, Moncler en C.P. Company zijn Italiaanse streetwear merken die bekend staan om hun hoge kwaliteit. Italië heeft een rijk geschiedenis betreft mode en haar imago als hoog kwaliteit producent. Over de jaren hebben veel merken hun productie verhuisd naar Azië. Wanneer er vandaag de dag nog ‘made in Italy’ op de label staat wordt er vaak een link gelegd met prestige en hoge kwaliteit. Voordat de Azië bekend kwam te staan als grootste kleding producent met fabrieken voor giganten zoals Nike en H&M, was Italië de plek om zowel kleding, schoenen en tassen te laten produceren.

Symbool voor hoge kwaliteit

Wanneer er ‘made in Italy op een label staat, denkt men direct aan kleding items geproduceerd met hoge kwaliteit. Het land heeft dan ook een geschiedenis binnen de modewereld dat ver terug reikt. Zelfs tot aan de 11de eeuw. Toentertijd stond Italië bekend om luxe stoffen zoals fluweel, wol en zijde. Rond de 19de eeuw werden grote merken en modehuizen opgezet die niet alleen Europa, maar de hele wereld veroverden.  Tot op de dag van vandaag staat Italië hier nog altijd om bekend en wordt het land geassocieerd met kwaliteitsproducten en luxueuze materialen die lang meegaan. Bovendien staat het ook bekend als een modebewust land.

Nederlands merk, Italiaanse productie

Het Amsterdamse sneakermerk Mason Garments opgericht door Rendi Aditia in 2012 is een voorbeeld van een Nederlands modemerk uit het hoog segment dat alles in Italië laat produceren. Dit merk is binnen de afgelopen tien jaar uitgegroeid tot bekendste merken en Aditia zegt er erg trots op te zijn dat ze hun sneakers in Italië laten produceren. Aditia wilde graag een luxe merk creëren dat ook nog eens betaalbaar was. Hij werd geïnspireerd door zijn grootouders die een bedrijf hadden opgebouwd op basis van waarden zoals liefde en vertrouwen, maar ook geloof. Samen met een zorgvuldig geselecteerd team heeft hij in een korte tijd een top merk neergezet.