Snel van je lekkage af?

Heeft u te maken met een lekkage in huis? In dat geval is het raadzaam om zo snel mogelijk voor een oplossing te zorgen. Lekkages kunnen grote gevolgen hebben, wanneer deze niet worden aangepakt. Denk bijvoorbeeld aan het vocht wat in het houtwerk van uw dak kan trekken, vocht wat in de muur trekt, enzovoorts. Het resulteert in nare vochtplekken, waarop na verloop van tijd schimmels zichtbaar zullen worden. U herkent het aan de gele of lichtbruine vlek die op de muur of het plafond ontstaat. Vocht wat in houtwerk trekt zorgt voor houtrot. Iets wat lastig te herstellen is en de stabiliteit van uw dakconstructie kan verslechteren! Reden genoeg om snel in te grijpen.

Zelf een lekkage in huis proberen op te lossen

Soms kunt u relatief eenvoudig bij de plek van de lekkage komen. Denk bijvoorbeeld aan een lekkende leiding in de kruipruimte onder uw woning. Of wat te denken van een lekkage als gevolg van een kapotte dakpan? Probeer de dakpan met een ladder te vernieuwen om de lekkage te stoppen. Een lekkende leiding verhelpt u door de leiding af te dekken met een vochtige doek. Op deze manier trekt het vocht in de doek, waarmee schade aan het houtwerk, uw muur of de vloer voorkomen wordt.

Tip: volg het waterspoor om tot de bron van de lekkage te komen. Ook kunt u in de avond op het dak schijnen, om te zien waar het licht naar binnen komt.

Professionele hulp bij een lekkage

Vindt u de oorzaak van de lekkage in huis niet, of vindt u het eng om het dak op te gaan? Een lekkage direct verholpen door Dakpro kan in zo’n geval een goede oplossing zijn. Deze organisatie heeft een ruime ervaring in het oplossen van lekkages rond uw dak. Zo hoeft u zelf niet op grote hoogte te werken! Een fijne en veilige gedachte. Daarbij bent u verzekerd van een professionele en effectieve oplossing voor de lekkage.