Waarom investeren in zonnepanelen het nieuwe sparen is

Zoek je een manier om je vermogen te vergroten! Dan doe je tegenwoordig niet meer door je geld op je spaarrekening te laten staan. Zo werd dit jaar bekend dat ABN AMRO de eerste bank is zonder spaarrente.

Gelukkig zijn er voldoende manieren om je vermogen uit te breiden, zoals door te investeren in zonnepanelen. In dit artikel lees je:

  • Wat zonnepanelen kosten;
  • De overige financiële voordelen van deze duurzame bronnen.

Laten we hier verder op ingaan!

Wat kosten zonnepanelen?

Natuurlijk is het bedrag afhankelijk van het aantal zonnepanelen, het vermogen en het merk. Voor zonnepanelen kan je een goede indicatie maken.

Gemiddeld genomen kosten 10 panelen rond de 5.000 euro. Deze panelen hebben een vermogen van 3.000 Wattpiek en brengen per jaar 600 euro op.

Ben je van plan om meer zonnepanelen te kopen? Wanneer je kiest voor 20 zonnepanelen betaal je gemiddeld 9.000 euro. Deze panelen hebben een totaalvermogen van 4.800 Wattpiek, waarmee je jaarlijks rond de 1.000 euro bespaart.

Wat zijn de verdere financiële voordelen van zonnepanelen?

Bij het investeren in zonnepanelen kan je in aanmerking komen voor de salderingsregeling. Hierbij verreken je de opgewekte energie met de levering aan de netbeheerder.

Wanneer je energie opwekt gebruik je dit in eerste instantie voor je eigen gebruik. Hou je energie over? Dan mag je dit leveren aan de netbeheerder. Deze levering wordt verrekend met je belasting.

Op termijn verdien je op je investering terug. Op dit moment ligt de terugverdientijd rond de 7 à 8 jaar. Jaarlijks verdien je rond de 1.000 euro.

Daarnaast wordt je woning ook meer waard. De koper hoeft namelijk niet meer te investeren in duurzame bronnen. Je huis krijgt een hogere energielabel, waardoor de vraag waarschijnlijk zal toenemen.

Kortom, door te investeren in zonnepanelen verdien je op termijn veel meer dan dat je je vermogen op je spaarrekening laat staan. Investeren in zonnepanelen is niets voor niets het nieuwe sparen!