Wapen wet

Het is een ontzettend actueel onderwerp in Amerika, maar het domineert ook steeds vaker onze headlines. De schietpartijen op Amerikaanse scholen waarbij veel soms zelfs dodelijke slachtoffers vallen. De protesten en de kritiek op de overheid in Amerika zijn elke keer immens na een schietpartij.

Wapens toegestaan

In Amerika is het zo dat wapens, mits een vergunning legaal thuis gehouden kunnen worden. Vanaf 21 jaar kun je met een soort van VOG en wat ingevulde vragen al een wapen krijgen. Veel Amerikanen hebben dus ook een wapen thuis liggen. Een jachtgeweer kan zelfs al vanaf 21 jaar aangevraagd worden.

Angst voor meer aanslagen

In Amerika zijn de tegenstanders van de wapenwet ontzettend kritisch op de overheid. Dit vanwege het steeds weer dreigende risico op nieuwe aanslagen. Vooral omdat vaak jonge kinderen de wapens meenemen en daarmee aanslagen plegen op hun school. Hiervoor zou een wapenkluis een goede oplossing zijn volgens de protestanten.

Aanslagen in Nederland

Door de heisa die in Amerika ontstaan is door de vele aanslagen van de laatste jaren op de scholen komt er in Nederland ook steeds meer tegengeluid. Er word bijvoorbeeld gezegd om iedereen met een wapen die van de politie is deze te laten inleveren. In Nederland zijn er strenge regels voor het bezitten van een wapen. Deze moet bijvoorbeeld in een wapenkluis  bewaard worden door iedereen die er een thuis bezit. Als blijkt dat dit wapen niet goed is opgeslagen in de wapenkluis kunnen er zware boetes volgen of de vergunning worden afgenomen. Een goede leverancier van een wapenkluis is bijvoorbeeld Mustang safes.

De Nederlandse politie

De Nederlandse politie agenten moeten ook de wapens thuis bewaren in een wapenkluis. Maar het geluid in Nederland om de wapens niet meer thuis te mogen bewaren, maar bijvoorbeeld op het bureau word steeds luider. De mensen zijn bang voor de gebeurtenissen in Amerika en willen dit koste wat het kost voorkomen.