Wat kost een rolluik als je het beste van het beste wilt?

Er zijn mensen die graag alles het goedkoopst gebruiken en aanschaffen maar natuurlijk ook mensen die houden van hoge kwaliteit en daarom vaak voor wat duurdere alternatieve varianten kiezen. IN dit artikel ga ik u vertellen wat de prijs van een rolluik gemiddeld maximaal kost en dus het duurste is. Natuurlijk kan het altijd erger maar dit is even van het gemiddelde uit gegaan. De kosten van een rolluik is opgebouwd uit verschillende factoren. Lees gerust verder om er achter te komen wat het kost per rolluik.

Prijzen van een rolluik

Om te beginnen bij het materiaal wat u kunt gebruiken. Wanneer u kiest voor de voordelen van zonwering, zonsverduistering en/of meer privacy, dan verstaat een kunststof rolluik heel goed. Maar wilt u graag ook de isolerende waarde, de geluidswerende functionaliteit en/of inbraakbeveiliging erop? Dan kunt u beter kiezen voor een aluminium rolluik. De prijs van een rolluik die bestaat uit aluminium, ook is de grootte hiervoor bepalend. Een rolluik dat 1 meter bij 1 meter is zal minder kosten dan een rolluik dat 3 meter bij 3 meter is. Gemiddeld kost een rolluik dat groot is en van aluminium gemaakt is €600 euro.

Dan gaat het om de bediening van het rolluik. Hier zijn verschillende opties ook voor. De goedkoopste is handmatig, daarna heb je de elektrische bediening via een knopje. En de duurste optie is via een afstandsbediening. De kosten hiervan liggen ook erg uit elkaar. Zo kan het een tientje kosten maar afstandsbediening kost maar liefst gemiddeld €250 euro! Het is alleen wel lekker makkelijk!

Het laatste waar de prijs op gebaseerd is, is de montering ervan. Als u het allemaal zelf doet, kost u dit qua geld niks maar natuurlijk wel uw tijd. Ook is de vraag of u capabel genoeg bent natuurlijk wel belangrijk. U wilt niet veel tijd investeren en vervolgens het alsnog moeten laten doen door een specialist en wellicht al iets hebben beschadigd. Er zijn drie opties om het te monteren. Zo kunt u het laten inbouwen, wat overigens alleen voor komt bij nieuwbouw woning, dan wordt het meteen in de bouw meegenomen. Als u dit wilt bij een bestaande woning moet heel uw gevel worden aangepast. Daarnaast kunt u het laten opbouwen. Het wordt dan door middel van een kast tussen uw muur of op uw kozijn gemonteerd. De laatste keuze is het laten voorzetten van het rolluik. Hierdoor blijft er een kleine ruimte over om uw ruim bijvoorbeeld open te zetten. De kosten van het monteren liggen gemiddeld tussen de €100 en €200 euro per rolluik. De maximale kosten kunnen dus oplopen voorruim €1.000 euro per rolluik, maar dan heeft u ook een erg grote, kwalitatief goede en luxe rolluik!