Wat voor kussens kies je voor je kinderkamer?

Bij de inrichting van de kinderkamer komen veel verschillende zaken kijken. Het juiste ledikant, de juiste commode, het juiste speelgoed en de juiste decoratie: het realiseren van een fijne kinderkamer is een hele taak. Ook het kiezen van de goede kussens is daarbij van groot belang. Niet alleen moeten de kussens van het goede formaat en het juiste materiaal gemaakt zijn; de kussensloop moet ook aansluiten bij de stijl van de rest van de kamer. Gelukkig is er voor ouders meer dan genoeg keuze om het perfecte kussen te vinden. Hier kun je enkele tips lezen als je niet precies weet waar je moet beginnen.

Geen kussens in het ledikant

Met kussens voor kleine kinderen moet je een klein beetje uitkijken. Voor kleine kinderen (onder de twee jaar) is het namelijk niet verstandig om een kussen in het ledikant te plaatsen. Het kussen is daar niet nodig, en kan bovendien gevaarlijk zijn: een kindje kan met de mond of neus in het kussen zakken. Ook de speciale kussens die op de markt zijn voor kleine kinderen lossen dit probleem niet op, en het is (ondanks beloftes van de producenten) nooit aangetoond dat deze bijzondere kussens daadwerkelijk enig nut hebben in het kinderbedje. Een kussen speelt in de kinderkamer dan ook puur een decoratieve rol – maar dat is niet onbelangrijk. Zachte kussens met leuke patronen of prints geven een vrolijke uitstraling en vormen een leuk speelobject voor iets oudere kinderen. Op die manier is er toch een plaats voor het kussen op de kinderkamer.

Toffe kussens voor kinder kamer

Leuke patronen en prints

Zoals gezegd kun je met een mooi kussen de kinderkamer op een leuke manier opvrolijken. Door wat kussens op te stapelen, tegen de muur of aan de wand te hangen kan je een vrolijke en zachte uitstraling aan de kamer geven. Er zijn meer dan genoeg merken die kussens produceren, speciaal met het oog op de decoratieve functie. Daarbij kun je kiezen voor je favoriete patronen – vaak in mooie zachte kleuren, met bijzondere en opvallende details en met de mooiste stoffen gemaakt – of leuke prints die jouw kindje blij maken. Ook voor jouzelf is het, bijvoorbeeld in de schommelstoel, fijn om een aantal kussens neer te leggen. Op die manier creëer je een fijne omgeving voor jezelf én voor je kindje.