Wespen verjagen doe je zo!

De tuin moet een plek zijn, waar u aan het eind van een drukke werkdag heerlijk kunt relaxen. Wespen dragen hier bepaald niet aan bij! Zeker wanneer u allergisch bent voor wespensteken wilt u de beestjes zo snel mogelijk uit uw tuin of bij uw terras vandaan jagen. Dit blijkt vaak echter lastiger te zijn, dan op voorhand gedacht wordt. Het gebruik van een spray is bijvoorbeeld onverstandig. Als de wind net verkeerd staat, kan de spray grote gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw kinderen, huisdieren, de buren, enzovoorts. Er zijn gelukkig een aantal andere oplossingen!

Zelf aan de slag met het verjagen van wespen

Acuut wespen verjagen kunt u doen door een wespenvanger te maken. Het enige wat u hiervoor nodig heeft is een oude plastic fles. Snijd de bovenzijde van de fles en zet deze op z’n kop in het resterende deel hiervan. Vervolgens kunt u de fles vullen met een kleine laag siroop. De kans is groot dat de wespen in de fles trekken en hier vervolgens niet meer uit kunnen komen.

Een alternatief voor een dergelijke wespenvanger is het gebruik van halve sinaasappels. In deze halve sinaasappels steekt u vervolgens een aantal kruidnagels. Zet het geheel rondom uw terras om de wespen op afstand te houden.

Professionele hulp bij een wespennest

Wanneer u te maken heeft met een wespennest zullen bovenstaande oplossingen niet voldoende helpen. Het is in zo’n geval verstandig om professionele hulp in te schakelen. Een ongediertebestrijder beschikt over de hulpmiddelen om het wespennest voor u te verwijderen en de wespen te doden. Ook wanneer u het nest pas in de herfstperiode opmerkt, is het verstandig om deze weg te laten halen. De jonge koningin in het nest zal de winter namelijk overleven en in de lente aan een nieuwe wespenfamilie beginnen.