Woningontruiming kosten 2022

Ben je benieuwd naar de kosten van een woningontruiming? Het laten ontruimen van een huis is een ingrijpende gebeurtenis: daarom kiezen de meeste mensen ervoor om dit uit te besteden aan een professioneel ontruimingsbedrijf. Een ontruimingsbedrijf werkt zorgvuldig en respectvol, daarnaast beschikken zij over de juiste kennis, ervaring en materialen. In deze blog lees je meer over de kosten van een woningontruiming.

Wat kost een woningontruiming?

De prijs van een woningontruiming wordt door veel factoren beïnvloed, denk hierbij aan de grootte van de woning en de waarde van de inboedel. Hierdoor kan de prijs verschillen.

Andere factoren die invloed hebben op de prijs zijn:

  • Bereikbaarheid van de woning
  • Spoed
  • Extra kosten voor bijvoorbeeld schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.

Het ontruimen van een kleine ruimte zoals een garage, berging of opslagruimte kost gemiddeld €200,- tot €700,-. Deze ruimtes zijn niet heel groot, maar kunnen wel veel spullen bevatten.

Moet er een woning van een ouder familielid worden ontruimd? Houdt rekening met een gemiddelde prijs van €350,- tot €750,- voor een kamer in een verzorgingstehuis en €250,- tot €900,- voor een seniorenwoning.

Voor een ontruiming van een kleine woning met 1 of 2 slaapkamers betaal je ongeveer tussen de €450,- en €1.000,-. Voor een eengezinswoning lopen de kosten op tot ongeveer €2.000,-. Het ontruimen van een grote woning met meer dan 3 slaapkamers kost tussen de €1.000,- en €2.500,-.

Naast het ontruimen van de woning bieden ontruimingsbedrijven extra diensten aan. Zo betaal je voor het afvoeren van afval gemiddeld tussen de €150,- en €750,-. Schakel je het ontruimingsbedrijf ook in voor schoonmaak- of herstelwerkzaamheden? Dit kost ongeveer €20,- per uur.

De meeste ontruimingsbedrijven rekenen voorrijkosten. Ook deze hebben een grote invloed op de prijs. De voorrijkosten bedragen meestal tussen de €0,25 en €0,50 per kilometer.

Bespaartips

Wist je dat je eenvoudig kunt besparen op de kosten van een woningontruiming? Lees onderstaande tips!

  1. Help zelf mee: door zelf mee te helpen, bespaar je op de arbeidskosten. Kies voor werkzaamheden die je gemakkelijk zelf kunt uitvoeren, zoals opruimen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om zelf het afval weg te brengen en de woning schoon te maken.
  2. Laat de inboedel opkopen: wist je dat het mogelijk is om de inboedel te laten opkopen door het ontruimingsbedrijf? De waarde van de inboedel wordt verrekend met de totaalkosten.
  3. Kies een bedrijf uit de buurt: zoals net al benoemd rekent ieder bedrijf voorrijkosten. Dit lijkt een klein bedrag, maar toch lopen deze kosten snel op. Kies daarom voor een lokaal ontruimingsbedrijf om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.